HTML

Kari blogja

"Nem mondhatom el senkinek, Elmondom hát mindenkinek" Hadd tudja az egész világ, Mi a bajom, engem mi bánt!

Friss topikok

Linkblog

Újabb P+R parkolóval lett szegényebb a főváros

2009.09.10. 11:00 vadász2

Miközben Budapest a bejáró gépkocsik füstjétől fuldoklik, és a főbb tömegközlekedési csomópontokban kevés hely adódik a parkolásra, a BKV-val való tovább utazásra, újabb ingyenesen használható parkolót tettek fizetőssé.

  Már a múlt héten észre vehettük, hogy a Határ úti háromszögben, a gyorsforgalmi felüljárójának lábánál fekvő területen, melyet eddig az autósok ingyenesen használhattak parkolásra, valami mozgolódás folyik. Szorgos munkások cölöpöket betonoztak le a parkoló végében. A szemfüles járókelő az előjelekből már tudhatta, hogy a közeljövőben ezt a területet is fizető parkolóvá alakítják át (bár magam reménykedtem, hogy csupán rendezettebb parkolási körülményeket kívánnak teremteni az eddig elhanyagolt, néhol aszfaltos, néhol fűvel-gazzal benőtt dombos területen).

  Nos természetesen a balsejtelem nem csal, ugyanis nagyobb tájrendezés nélkül, mindössze egy kerítés (kizárólag azon az oldalon, ahol be lehet hajtani) és egy jegyszedő bodega telepítésével fizetőssé tették az eddig a metróra átszálló által ingyenesen igénybe vett földdarabot. A parkolás ára: 390 ft/óra. (Időközben már 480 ft/alkalomra változtatták a tarifát) A korábban zsúfolási telt területen most csupán néhány autó parkol, a belváros zsúfoltsága viszont minden bizonnyal jó pár gépkocsival növekedett.

  Megjegyzendő, hogy ezzel a területtel szomszédos az „Europark2” néven emlegetett elkerített préri, amely szintén alkalmas lehetne P+R parkoló kialakítására, mindenesetre több értelme lenne, mint ahogy jelenleg parlagon hever.

 2009.augusztus 8.

 

1 komment

Címkék: budapest autó parkolás út határ p r europark

A bejegyzés trackback címe:

https://kariblog.blog.hu/api/trackback/id/tr51372671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

queenga 2009.11.12. 13:16:01

Ugyanilyesmiről én is hőbörögtem anno:)

(http://napirim.blogweb.hu/bejegyzes/4383/Kedves_Formula-Auto_Kft__!)

S még a helyszín sem nagyon tér el. Rájár a rúd a Határ útiakra...
süti beállítások módosítása