HTML

Kari blogja

"Nem mondhatom el senkinek, Elmondom hát mindenkinek" Hadd tudja az egész világ, Mi a bajom, engem mi bánt!

Friss topikok

Linkblog

A vízlépcső fokozódik

2007.10.19. 18:10 vadász2

 

  Növekszik a Duna befolyása a régióba. A növekvő influáció felnyomta a homokzsákok árát. De ennél is aggasztóbb hír, hogy jóllehet az osztrák miniszter a globális felmelegedésre hivatkozott, amely az Alpokból több tonna havat folyósított a Duna részére, nem megerősített bécsi információk szerint az osztrák kormány a gátakra való nyomásgyakorlás érdekében a határ közelében bővizű forrásokat különített el a Dunát támogatandó.

  Nemzetközi elemzők attól tartanak, hogy tovább mérgesedik az amúgy sem felhőtlen osztrák-magyar viszony, különösen az után, hogy a magyar kormány jegyzékben tiltakozott az osztrák vezetésnél az ellenséges szándékú elárasztás ellen. Mindeközben törvényjavaslatot terjesztett elő a Duna vízének védelmében. Ez amellett, hogy a folyó magyarországi szakaszán az osztrák dömpingvíz részesedését 20%-ban maximálta a Duna hozamában, ennek lefolyását is csupán a meder közelében engedélyezi.

  A törvényjavaslat ugyan még elfogadás előtt áll, az Európai Unió már most rosszallását fejezte ki, és rámutatott, hogy ez a korlátozás ellenkezik az Unió azon elvével, mely minden folyónak szabad folyást biztosít.

  Habár a tél beállta jó eséllyel befagyaszthatja a tárgyalásokat, tavasszal folytatódhat a parttalan vita, és ha jövőre ez a folyamat még mindig zajlik, elkerülhetetlen, hogy nemzetközi bíróság elé kerüljön az ügy.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kariblog.blog.hu/api/trackback/id/tr55201425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása